Uuden työväenkirjallisuuden novelliantologia / Kaarlo Isotalo -novellikilpailu

Lounais-Suomen kirjailijoiden kustantama Uuden työväenkirjallisuuden novellit -antologia on nyt kaupoissa ja myös tilattavissa suoraan yhdistykseltä!

Toimittanut Harri Kumpulainen. Nidottu, 152s. ISBN-13: 9789527012444, ISBN-10: 9527012449.  Hinta Lounais-Suomen kirjalijoilta tilattuna 20€. 1-3 kpl postituskulut 3€, suuremmat tilaukset sovittava erikseen. Tilaukset ja arvostelukappalepyynnöt os. lounaissuomenkirjailijat@gmail.com tai alla olevalla lomakkeella.

Novellistit: Ali Heikkilä, Anne-Riitta Laukka-aho, Elisa Haverinen, Elli Valtonen, Jarkko Immonen , Jenny Kangasvuo, Jorma Aaltonen, Marja Mäenpää, Merja Leskinen ja Uni Ojuva. Antologian tekstit ovat Kaarlo Isotalo -novellikilpailun kärkeä. Kirjaan sisältyy novellien lisäksi Harri Kumpulaisen esipuhe-essee sekä Sirpa Kähkösen ja Kari J. Kettulan aihealueen tiiviit luonnehdintatekstit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – –

Kaarlo Isotalo -novellikilpailun voittajanovellit on nyt valittu!

Syksyllä julkaistavaan, ”uutta työväenkirjallisuutta” etsivään ja esittelevään novelliantologiaan, on loppuraadin käsittelyn jälkeen valittu kymmenen novellia.

Mukaan valitut novellistit ovat Ali Heikkilä Korkeakoskelta, Anne-Riitta Laukka-aho Liperistä, Elisa Haverinen Lahdesta, Elli Valtonen, Jarkko Immonen Helsingistä, Jenny Kangasvuo Oulusta, Jorma Aaltonen Jyväskylästä, Marja Mäenpää  Turusta, Merja Leskinen Helsingistä ja Uni Ojuva Tampereelta. Kaikille on jo ilmoitettu henkilökohtaisesti valinnasta.

Kaikkiaan kilpailuun lähetettiin nelisensataa novellia, yli 4000 liuskaa tekstiä lähes 300 kirjoittajalta. Novelleja ei asetettu paremmuusjärjestykseen. Raati toteaa, että kaikki valitut novellit ovat korkeatasoista kirjallisuutta ja edustavat varsin monipuolisesti uudenlaista näkemystä työväenkirjallisuudesta.

Raadin jäseniä olivat kirjailija Sirpa Kähkönen, kirjailija Kari J. Kettula ja kirjailija Harri Kumpulainen, joka toimi raadin puheenjohtajana ja toimittaa myös julkaistavan teoksen. Sairastumisen vuoksi raadista jättäytyi pois kirjailija Tuula-Liina Varis.

Teos julkistetaan Turun Kirjamessuilla lokakuussa 2018, ja samalla vietetään Lounais-Suomen Kirjailijat ry:n perustajajäsenen, kirjailija Kaarlo Isotalon 100-vuotisjuhlaa.

 

Novellikilpailun valinnat loppusuoralla

Kaarlo Isotalo -novellikilpailuun tuli odottamattoman runsaasti tekstejä, mikä yhdessä  esiraadin yllättäneiden muiden ongelmien kanssa on viivästyttänyt kilpailun aikataulua parilla kuukaudella. Esiraadin valikoimat tekstit ovat nyt jo kuitenkin varsinaisen raadin luettavina ja antologiavalintojen tuloksista tiedotetaan helmi-maaliskuun aikana.

Resursseiltaan pienellä ja talkootyöhön nojaavalla yhdistyksellä ei valitettavasti ole ollut keinoja vastata paisuneeseen työtaakkaan muutoin kuin joustamalla aikataulussa.  Pahoittelemme tästä osallistujille mahdollisesti aiheutuneita harmeja ja ongelmia.

 

Kaarlo Isotalo -novellikilpailun tekstien vastaanottaminen päättyi 31.3.2017. Kiitämme kaikkia osallistuneita!

Raati on aloittanut työskentelynsä, ja antologiaan valittuihin kirjoittajiin otetaan yhteyttä loppuvuodesta. Tarkempia tietoja päivitetään tänne, kun aikataulut varmistuvat.

–  –  –

Onko heikoimmassa asemassa olevalla nyt joukkoa jossa seistä, ääntä joka kertoisi hänen tylystä todellisuudestaan?  Löytyykö duunarin ja työttömän ymmärtäjää, yhteiskunnan alaviistosta nähdyn absurdismin kuvaajaa, elatusvelvollisen raadollisen arjen ja riemun todistajaa?

Lounais-Suomen kirjailijat järjestää Kaarlo Isotalon nimeä kantavan novellikilpailun, jossa etsitään uutta, elävää työväenkirjallisuutta. Teemaa toivotaan käsiteltävän avarakatseisesti ja hiipunutta lajityyppiä uudistaen.

Kilpailu on avoin kaikille. Osallistua voi enintään kolmella novellilla, joiden tulee olla ennen julkaisemattomia. Parhaat 10-30 novellia julkaistaan uuden työväenkirjallisuuden antologiana Kaarlo Isotalon 100-v. juhlavuoden alussa tammikuussa 2018. Julkaistavat tekstit valitsee esiraadin karsinnan jälkeen varsinainen raati, johon kuuluvat kirjailijat Sirpa Kähkönen, Tuula-Liina Varis ja Kari J.Kettula sekä puheenjohtajana ja antologian toimittajana kirjailija ja kustantaja Harri Kumpulainen.

Tekstit yhteystietoineen tulee lähettää 31.3.2017 mennessä joko sähköisinä versioina (rtf, pdf, word.doc) os. lounaissuomenkirjailijat@gmail.com tai paperisina os. Harri Kumpulainen, PL 275, 20101 Turku.

Kilpailutekstejä ei palauteta. Antologiaan valittuihin kirjailijoihin otetaan yhteys henkilökohtaisesti syksyllä 2017. Tekstien tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajilla ja niiden julkaisusta suoritetaan asiaan kuuluva palkkio.

Lisätietoja:

Raadin puheenjohtaja Harri Kumpulainen, 040 556 2766

Lounais-Suomen kirjailijat ry, Juha Kulmala, 044 2843747

 

Kaarlo Isotalo

Kaarlo Isotalo syntyi 20.9.1918 Pyhäjoella. Kansakoulun jälkeen hän työskenteli mm. hitsaajana, veturinlämmittäjänä ja telakkatyöläisenä sekä opiskeli vielä työväenopistossa.

Isotalo asui vuodesta 1945 lähtien Turussa, jossa hän aloitti kirjailijanuransa 1950 julkaistulla runokokoelmalla Yli karikon (Kirjailijaryhmä Kiila). 1960 ilmestyi hänen esikoisromaaninsa Telakka (Karisto), ja siitä lähtien hän työskenteli vapaana kirjailijana. Vuosina 1960-1987 Isotalolta ilmestyi yli kolmekymmentä romaania, novellikokoelmaa ja runoteosta.

Kirjailijaryhmä Kiilaan kuulunut Isotalo toimi myös lausujana ja näyttelijänä.  Turussa hän oli aktiivisesti mukana, kun silloinen Turun Kirjailijat uudistettiin ja muutettiin Lounais-Suomen kirjailijoiksi 60-luvun lopulla. Vuonna 1978 hänet palkittiin Varsinais-Suomen liiton Aurora -mitalilla. Kaarlo Isotalo kuoli kesällä 1989.

Lounais-Suomen kirjailijat ry haluaa kunnioittaa yhtä perustajajäsenistään Kaarlo Isotalo -novellikilpailulla, jonka tuloksena julkaistaan uuden työväenkirjallisuuden antologia Isotalon 100-vuotisjuhlavuonna 2018.

Mainokset
%d bloggers like this: