Ajankohtaista

Ääniä lännestä!

Lounais-Suomen kirjailijoiden tuottama tupla-cd ÄÄNIÄ LÄNNESTÄ – turkulaisia runoilijoita Säkeet-orkesterin kanssa 2015-2016 live on ilmestynyut, ja sen julkistustilaisuus on torstaina 3.5. Bar Ö:ssä (Linnankatu 7). Lisää levystä täällä!

 

Kevätkokous

Lounais-Suomen Kirjailijat ry:n kevätkokous pidetään torstaina 19.4.2018 klo 16:30 Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku. Esityslistalla sääntöjen määräämät asiat, eli viime vuoden toiminnan ja talouden tarkastelu. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita!

 

Talven apurahahaut

Taiken kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapuraha ja kirjastoavustukset ovat taas haettavissa, 31.1. klo 16 asti!

SKR:n maakuntarahastojen apurahahaku päättyy 9.2. klo 16.

Helmikuun alussa avautuvat WSOY:n kirjallisuussäätiön ja Otavan kirjasäätiön haut, jotka ovat avoinna helmikuun loppuun. Taiken alueiden kohdeapurahat ja työskentelyapurahat sekä lastenkulttuurin kohdeapurahat ovat haussa 15.2. alkaen, 15.3. klo 16 asti.

Majaoja-säätiön apurahoja voivat hakea runoilijat jä säveltäjät 12.2. – 30.4.

 

Anni Polva -palkinto 2017

Anni Polva -palkinto 2017 on myönnetty Roope Lipastille hänen kirjastaan Thorin pöly (WSOY 2017) !

 

Syyskokous ja pikkujoulut

Syyskokous pidetään Kirjan talolla perjantaina 8.12. alkaen klo 18. Kokouksessa mm. valitaan yhdistykselle hallitus ja puheenjohtaja – nykyinen pj, vara-pj. sekä osa hallituksesta ovat siirtymässä syrjään tehtävistään, joten yhdistyksen tulevaisuudesta kiinnostuneiden kannattaa tulla paikalle, tai ainakin ilmoittaa etukäteen jos ovat käytettävissä luottamustehtäviin.

Yhdistyksen pikkujoulut vietetään heti kokouksen jälkeen, klo 19 alkaen nyyttäripohjalta ja yhdessä Kirjan talon muiden toimijoiden kanssa. Tervetuloa!

 

Anni Polva -palkinnon julkistus ja jako

Yhdistyksen joka toinen vuosi jakaman Anni Polva -palkinnon voittaja julkistetaan ja palkinto jaetaan lauantaina 9.12. klo 12 Turun pääkirjaston lastenosastolla. Tervetuloa yleisöksi ja onnittelemaan tämän vuoden voittajaa!

 

LOUNAASTA TUULEE !

Perinteinen Lounaasta tuulee -tilaisuus jäsenten kuluneen vuoden kirjauutuuksien esittelylle järjestetään torstaina 23.11. alkaen klo 18 Bar Ö:ssä, Linnankatu 7, Turku.

Paikalle saapuvat kirjailijat lukevat teoksiaan ja esittelevät niitä yleisölle, jolla on myös mahdollisuus ostaa useimpien kirjailijoiden kirjoja signeerattuina tai omistuskirjoituksilla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoa ja mm. lista ennalta mukaan ilmoittautuneista kirjailijoista löytyy Facebook-tapahtumasta.

 

Apurahat loka-marraskuussa

Taike on jälleen tehnyt muutoksia hakuihinsa, ja ne kannattaa kaikki tarkistaa Taiken sivuilta, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Taiken valtakunnallisten henkilökohtaisten & työryhmien kohdeapurahojen ja liikkuvuusapurahojen (entiset Matka-apurahat) sekä  kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen myönnettyjen apurahojen haku on sähköinen ja päättyy to 2.11. klo 16.

Turun kaupungin apurahoja voi hakea sähköisesti 31.10. klo 16 asti.

Otavan kirjasäätiön apurahoja voi hakea 31.10. asti. Samoin SKR:n keskusrahaston apurahoja. FILI:n käännöstuet ja matka-avustukset ovat haettavissa 1.11. asti. Monen muunkin tahon apurahahaut ovat nyt auki, niitä voi etsiä esim. Auroran sivulta.

 

Alkusyksyn apurahat

Elkokuun loppuun asti ovat haettavina ainakin Kordelinin säätiön apurahat, Kansan Sivistysrahaston apurahat sekä Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat ja taiteilijaresidenssit. Huom! Koneen säätiön apurahahaku päättyy tänä vuonna jo 15.9. Syyskuun loppuun asti voi hakea Suomen tietokirjailijat ry:n ja TOP-säätiön apurahoja.

 

 

Yhdistyksen kevätkokous

Lounais-Suomen kirjailijat ry:n kevätkokous pidetään torstaina 20.4. Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku. Kokous alkaa klo 17 ja kaikki jäsenet ovat tervetulleita paikalle!

 

Kirjailijayhdistysten talvipäivät Turussa 31.3. – 1.4. 

Lounais-Suomen kirjailijat järjestää yhdessä Suomen Kirjailijaliiton kanssa Talvipäivät Turussa! Ohjelma ja lisää tietoa tapahtumasta täällä.

 

Sinisen hämärän kirjallinen iltapäivä sunnuntaina 12.3. klo 16. Yhdessä Turkuseuran kanssa järjestettävässä tilaisuudessa esiintyy jälleen joukko lounaissuomalaisia kirjailijoita. Paikkana on Turkuseuran uusi kokoustila Brinkkalan talossa Vanhalla Suurtorilla. Esiintyjänimiä ja muita tietoja päivitetään tänne lähiviikkoina.

 

Työväenkirjallisuus esillä kirjastossa 6.3.

FT Elsi Hyttinen puhuu aiheesta ”Työväenkirjallisuuden 100 vuotta” Studia generalian Suomi 100 -luentosarjassa Turun pääkirjaston Studiossa maanataina 6.3. klo 17. Luennon jälkeen klo 18.30 jatketaan aiheesta panelikeskustelulla, jossa Hyttisen lisäksi ovat mukana kirjallisuudentutkija, dosentti Kati Launis ja Lounais-Suomen kirjailijat ry:n edustajana kirjailija Harri Kumpulainen.

 

Helmikuun apurahat

Helmikuun loppuun asti ovat haettavissa WSOY:n kirjallisuussäätiön ja Otavan Kirjasäätiön apurahat. Taiken alueiden apurahat – työskentelyapurahat, kohdeapurahatkohdeapurahat, lastenkulttuurin kohdeapurahat – sekä liikkuvuusapuraha (ent. matka-apuraha) ovat haettavissa 15.3. asti.

 

Tammikuun apurahahaut

Haettavina ovat nyt mm. kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat ja kirjastoavustukset 31.1. asti sekä Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahaston apurahat 10.2. asti. Kordelinin säätiön Viron rahastosta voi hakea avustusta suomalaisen kirjallisuuden kääntämiseen viroksi, ja Sarjakuvantekijät ry:ltä sarjakuvahankkeiden toteuttamiseen. Taiken alueellisten apurahojen haut käynnistyvät 15.2.

 

Lounaasta tuulee taas!

Kaikki alueen kirjailijat ovat jälleen tervetulleita esittelemään kuluneen vuoden aikana ilmestyneitä teoksiaan torstaina 24.11. klo 19 Bar Ö:hön (Linnankatu 7, Turku)! Mukaan voi ilmoittautua paikan päälläkin, mutta järjestelyjen kannalta olisi mukavaa jos kiinnostuneet ilmoittautuisivat jo etukäteen yhdistyksen tai pj:n sähköpostiin. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Lokakuun ja marraskuun apurahoja

Turun kaupungin, Suomen Kulttuurirahaston ja Otavan kirjasäätiön apurahat ovat haettavissa 31.10. asti. Taiken kohdeapurahat. liikkuvuusapurahat ja apurahat monikulttuurisuuden edistämiseen ovat haussa 15.11. asti. Kannattaa katsoa tarkasti sähköisten hakujen deadlinen kellonaika, esim. Turulla ja Taikella se on jo klo 16!

Syyskuun apurahat, Turun kirjamessut!

Syyskuussa haussa mm. Koneen säätiön ja TOP-säätiön apurahat.

30.9. -2.10. ovat Turun kirjamessut, joiden ohjelmasta löytyy jälleen monta lounaissuomalaistakin kirjailijaa uutuuksineen tai muuten esiintymässä! Yhdistyksellä ei tänä vuonna ole messuilla omaa osastoa, mutta jäsenmaksunsa maksaneet pääsevät entiseen tapaan ilmaiseksi sisään messuille; pääovien oikealla puolella on esiintyjien ja näyteilleasettajien sisäänkäynti, jossa josta löytyy lounarienkin nimilista. Messujen esiintyjät ja Suomen Kirjailijaliiton jäsenet pääsevät tietysti sisään samaa kautta.

Elokuun apurahat

Elokuun loppuun asti ovat haettavissa ainakin Kordelinin säätiön ja Kansan sivistysrahaston apurahat.

 

Toukokuun apurahat

Nyt ovat haettavissa Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahat 31.5. klo 24 asti sekä Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan apurahat 31.5. klo 16 asti!

 

Kevätkokous ja Talvipäivät 2017

Yhdistyksen kevätkokous pidetään torstaina 14.4. klo 17:00 Kirjan talolla, Linnankatu 24, Turku. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, eli esitellään ja hyväksytään viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus. Kokous on kaikille jäsenille avoin ja osallistuminen suotavaa!

Heti kevätkokouksen jälkeen (n. klo 17:30) on samassa paikassa kaikille kiinnostuneille avoin tiedotus- ja suunnittelupalaveri koskien ensi vuoden Talvipäivien järjestämistä. Jos haluat olla mukana tapahtuman järjestelyissä nyt tai vaikka vasta ensi talvena, niin tule paikalle tai ota yhteyttä pj. Kulmalaan tai varapj. Kinnuseen!

 

Talvipäivät

Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan Talvipäiviä vietettiin 18.-19.3. Joensuussa. Tapahtuman järjesti Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry, ja teemana oli ”rajankäyntiä”. Alustuksissa ja paneelikeskustelussa nousikin esille monenlaisia rajoja, niin konkreettisia valtakunnanrajoja kuin mielen ja taiteen sisäisiäkin, joita myös reippaasti keskusteluissa ja ohjelmistossa yliteltiin. Ukrille kiitokset onnistuneesta kokonaisuudesta!

Tapahtuman yhteydessä jaettiin myös perinteinen Kirjailijaliiton Suunta-palkinto, jonka tänä vuonna sai Lounais-Suomen kirjailijoiden pitkäaikainen jäsen, kirjailija Boris Hurtta! Lisää palkinnosta ja sen perusteluista täällä.

Tapani Kinnunen jatkaa Lounarien edustajana neuvottelukunnan työvaliokunnassa.

Ja ensi vuonna kokoonnutaankin sitten Lounais-Suomen kirjailijoiden järjestämille Talvipäiville Turkuun, ajankohta on 31.3.-1.4.2016!

Apurahoja maaliskuussa

Maaliskuun loppuun asti haettavina ovat mm. Taiken taiteilija-apurahat ja residenssiapurahat , Suomen tietokirjailijat ry:n kevään apurahat sekä Kirjallisuuden edistämiskeskuksen apurahat.

Sinisen hämärän aika

Turku-seuran perinteinen Sinisen hämärän kirjallinen iltapäivä on sunnuntaina 13.3. klo 17 Förituvassa (Sairashuoneenkatu 1, sisäpiha). Lounais-Suomen kirjailijoista paikalla ovat kirjoistaan puhumassa ja niitä lukemassa Jonimatti Joutsijärvi, Tapani Kinnunen, Merja KrogellHeikki PalmuJasu RinneojaMia RönkäTuula Sandström ja Timo Teräsahjo. Tarjolla on tietysti myös kaffetta ja pullaa…

Keskustelun aiheena työväenkirjallisuus nyt!

Torstaina 28.1. klo 16 alkaen Turun pääkirjaston Rotundassa kirjailijat Riku Korhonen ja Kari J.Kettula, toimittaja ja kustantaja Harri Kumpulainen sekä Metalliliiton tutkimuspäällikkö Anu-Hanna Anttila pohtivat ovatko ”työläinen” ja ”työväenluokka” todella kadonneet vai vain muuntuneet vaikeammin tunnistettaviksi, voisivatko aatteet, luokkaristiriidat ja duunarin arki palata kirjallisuuteen ja kaivataanko niitä sinne? Millainen on työläisen tai ”kansan”  ääni kirjallisuudessa 2016? Tilaisuuden järjestää Lounais-Suomen kirjailijat ry ja puheenvuorot jakaa Juha Kulmala.

Tilaisuudessa julistetaan myös teemaan liittyvä novellikilpailu, josta tiedotetaan kohta lisää!

Tammi-helmikuun apurahat

Nyt ovat haettavina ainakin seuraavat: SKR:n maakuntarahastot 10.2. asti, kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat 1.2. asti, Taiken iäkkäiden kirjailijoiden ja kääntäjien avustukset sekä sairaus- ja työkyvyttömyysavustukset 1.2. asti, selkokirjallisuuden valtiontuki 29.1. asti, Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston avustukset 1.2. asti, Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston ja Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston avustukset 29.2. asti. Lisäksi pian avautuvat Otavan kirjasäätiön ja WSOY:n kirjallisuussäätiön avustushaut ( 1. – 29.2. ).

Syyskokouksessa päätettyä

Syyskokous ei nähnyt aihetta muutoksiin. Puheenjohtaja ja muu hallitus valittiin kokonaisuudessaan uudelleen, ja jäsen- ja liittymismaksut pidettiin entisellään.

Anni Polva -palkinto

Anni Polva -kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan keskiviikkona 9.12. Turun pääkirjastossa klo 13 alkavassa tilaisuudessa! Voittaja on tietysti itse paikalla ja tilaisuus on yleisölle avoin!

Lounaasta tuulee torstaina 26.11. klo 19 

Kaikki jäsenet ovat tervetulleita esittelemään kuluneen vuoden aikana ilmestyneitä kirjauutuuksiaan avoimessa yleisötilaisuudessa! Paikkana on tänä vuonna vastapäätä pääkirjastoa avattu Bar Ö (Linnankatu 7, Turku). Mukaan saa ilmoittautua myös vasta paikan päällä, mutta järjestelyn kannalta olisi mukava jos kiinnostuneet ilmoittautuisivat jo etukäteen yhdistyksen tai pj:n sähköpostiin.

Yhdistyksen syyskokous pidetään 11.12. klo 16:30 Kirjan talolla. Kokouksessa mm. valitaan ensi vuoden hallitus sekä hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi vuodelle. Jäsenille tulee erillinen kokouskutsu. Hallitustyöstä kiinnostuneet voivat ottaa jo nyt yhteyttä nykyiseen hallitukseen, jos on tarvetta lisäinformaatiolle.

Pikkujoulut järjestetään yhdessä Kirjan talon kanssa perjantaina 11.12. alkaen klo 18.

Kirjailijavierailut Pyhäinpäivän aaton tunnelmissa

Perjantaina 30.10. Turun pääkirjaston tieto-osastolla (2.krs) klo 16-18 kirjailijat Marko Hautala ja Tiina Raevaara keskustelevat mm. siitä, millaisia ovat scifi-, fantasia- ja kauhukirjallisuuden mahdollisuudet ja merkitykset tässä ajassa, ja millaisia erityispiirteitä on suomalaisella fantasialla ja kauhulla (vai onko niitä?).  Tilaisuus on yleisölle avoin, keskustelun vetäjänä toimii Shimo Suntila. Tilaisuuden järjestää Lounais-Suomen kirjailijat.

Lokakuun apurahat

Lokakuussa ovat haussa ensinnäkin Taiken apurahat, sekä valtakunnalliset kohdeapurahat että alueelliset työskentely– ja kohdeapurahat. Myös matka-apurahojen syksyn haku on lokakuussa. Huomatkaa muuttunut hakumenettely: henkilökohtaisia apurahoja haetaan nyt verkkopalvelussa, ja deadline niissä on perjantaina 6.11. klo 16:00 !

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahoja voi hakea 30.10. asti.

Turun kaupungin kulttuuriapurahat ovat haettavissa 30.10. klo 16 asti.

Kääntäjien matka-apurahoja on haettavina FILI:stä 1.11. asti.

 

Syyskuun apurahat

Haettavina ovat ainakin Koneen säätiön apurahat (30.9. klo 16 asti), TOP-säätiön (30.9. asti) ja Otavan Kirjasäätiön apurahat (30.9. asti), Suomen Tietokirjailijat ry:n avustukset (30.9. klo 16 asti) sekä valtion taiteilijaeläkkeet (30.9. asti). Taiken apurahahaut ovat siirtyneet kaikki loka-marraskuulle!

Turun Kirjamessut 2.-4.10.

Yhdistyksellä on tänä vuonna messuilla osasto yhdessä Kirjan talon ja Nihil Interit ry:n kanssa. Paikka on A-hallin A/48, Fiore-lavan läheisyydessä. Osastolle voivat jäsenet tulla esittelemään ja myymään omia kirjojaan. Tästä on hyvä sopia etukäteen laittamalla viestiä pj:lle tai yhdistyksen postiin. Osastolla myös esitellään syksyn Anni Polva -palkinnon neljän kärki.

Vanhaan tapaan jäsenmaksunsa tänä vuonna suorittaneet pääsevät messuille ilmaiseksi. Sivuoven artisti/näytteilleasettaja -portille toimitetaan lista 21.9. mennessä jäsenmaksunsa maksaneista.

Kevätkokous

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 22.4. klo 17 Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku. Mikäli olet jäsen, etkä ole saanut kokouskutsua sähköpostiisi / postitse 15.4. mennessä, laita viestiä; yhteystietosi saattavat olla vanhentuneet.

 

Taidepolitiikkaa!

Taiteen edistämiskeskus, Turun Taiteilijaseura, Lounais-Suomen Kirjailijat ja Aboa Vetus & Ars Nova -museo järjestävät  ti 17. 3. klo 17–19 taiteilijoiden asemaa ja taidepolitiikkaa käsittelevän vaalipaneelin Aboa Vetus & Ars Nova -museossa. Lisää infoa asiasta löytyy täältä ja täältä. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan ehdokkaiden kanssa!

 

Apurahat helmi-maaliskuussa

Vielä ehtii hakea WSOY:n kirjallisuussäätiön apurahoja 28.2. asti. Maaliskuussa ovat sitten haussa Taiken ½ – 5-vuotiset taiteilija-apurahat ja Suomen tietokirjailijat ry:n kevään apurahat.

 

Apurahoja haussa

Alkuvuodesta ovat haettavina kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat 2.2. asti,  SKR:n Varsinais-Suomen rahasto 10.2. ja Otavan kirjasäätiö 31.1.  asti sekä  Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan apurahat 30.1. asti.

 

Anni Polva -palkinto

Anni Polvan syntymästä tuli 6.1. kuluneeksi 100 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Lounais-Suomen Kirjailijat jakaa 5. Anni Polva -palkinnon Annin päivänä 9.12.2015. Itse palkinnon arvoa ja näkyvyyttä tullaan nostamaan aiemmasta. Palkinnon säännöt ovat entiset, kustantajiin otetaan yhteyttä kevään alussa.

 

Uusi hallitus

Syyskokouksessa valittiin yhdistykselle ensimmäinen uudistettujen sääntöjen mukainen hallitus vuodelle 2015. Puheenjohtajana jatkaa Juha Kulmala, muina hallituksen jäseninä niin ikään jatkavat Esa Hirvonen, Tapani Kinnunen, Mika Kivelä, Harri Kumpulainen, Taina Kuuskorpi ja Simo Suntila, varajäsenenä Roope Lipasti.

 

Syyskokous ja pikkujoulut!

Lounais-Suomen Kirjailijat ry:n syyskokous pidetään Kirjan talolla perjantaina 12.12. klo 18. Kokouksessa mm. valitaan yhdistykselle hallitus ensi vuodeksi sekä hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio. Jäsenille on lähetetty kokouskutsut sähköpostitse tai kirjeitse.

Kokouksen jälkeen jatkamme pikkujouluilla, klo 20 alkaen yhdessä Kirjan talon kanssa! Pientä tarjoiluakin on, mutta myös omat joulujuomat/piparit kannattaa varata mukaan. Juhlissa esiintyy ainakin trubaduuri Maikkoo Kaikko!

 

Lounaasta tuulee!

Lounaissuomalaiset kirjailijat esittelevät kuluneen vuoden aikana julkaistuja teoksiaan perjantaina 28.11. ravintola Soinnussa (Linnankatu 27) klo 19 alkaen. Kirja- ja kirjailijaesittelyjen lisäksi Soinnussa musisoi Jussi Sutisen ja Alina Lehden duoversio Old & Romance -yhtyeestä, myöhemmin illalla esiintyy vielä TuoDuo. Tilaisuus on kaikille avoin!

 

Apurahoja haettavina lokakuussa lokakuussa

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahat 31.10. asti.

Turun kaupungin avustukset ja apurahat 31.10. klo 16 asti.

Taiken Varsinais-Suomen työskentelyapurahat ja kohdeapurahat 31.10. asti. Viimeisen päivän postileima riittää.

Kaikki Taiken haettavan olevat apurahat löytyvät täältä.

Apurahoja haussa

Koneen säätiön apurahat ovat haettavissa tiistaihin 30.9. klo 18.00 asti.

Taiteen edistämiskeskuksen kirjallisuuden kohdeapurahat ovat haettavissa 30.9. asti, viimeisen päivän postileima riittää.

Suomen tietokirjailijat ry:n apurahoja voi myös hakea 30.9. asti, viimeisen päivän (suomalainen) postileima riittää.

TOP –säätiön apurahat ovat niin ikään haettavissa 30.9. asti.

Turun kirjamessut 3.-5.10.

Lounais-Suomen kirjailijoiden ohjelmasta ja muusta messuihin liittyvästä tarkemmin jäsenkirjeessä 4/2014, joka on postitettu jäsenille sähköisesti 23.9. ja paperisena niille, joilla ei sähköpostiyhteyttä ole. Jos olet jäsen, mutta et ole saanut kirjettä, ota yhteyttä puheenjohtajaan.

Apurahoja haussa

Elokuussa ovat haettavissa Kordelinin säätiön apurahat.

Pohjoismainen kulttuurirahasto jakaa tukea hankkeille, joissa on mukana vähintään kolme pohjoismaata (myös Ahvenanmaa lasketaan erilliseksi ”maaksi”).

Apurahoja haussa

Maaliskuussa ovat haettavissa ainakin Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apurahat, Otavan kirjasäätiön apurahat, Niilo Helanderin säätiön apurahat ja Kalevala Korun kulttuurisäätiön apurahat.

Vuosikokous & uusi hallitus

Yhdistyksen vuosikokous kokoontui poikkeuksellisen runsaslukuisena Kirjan talolla tiistaina 4.3. ja teki mm. seuraavia kuluvaa vuotta koskevia päätöksiä:

puheenjohtajaksi valittiin Juha Kulmala, hallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi Esa Hirvonen, Tapani Kinnunen, Mika Kivelä, Harri Kumpulainen, Taina Kuuskorpi, Simo Suntila ja Pirjo-Riitta Tähti-Wahl sekä varajäseniksi Roope Lipasti, Tuula Sandstrom ja Jussi Sutinen.

Jäsen- ja liittymismaksujen suuruudeksi v.2014 päätettiin 15€ ja 15€.

Uudet säännöt hyväksyttiin 2. käsittelyssä ja ne lähtevät nyt PRH:n hyväksyttäviksi.

Lisää & tarkempaa tietoa on luvassa seuraavassa jäsenkirjeessä, kunhan uusi hallitus ehtii järjestäytyä ja pitää ensimmäisen kokouksensa!

Apurahoja haussa

Vielä ehtii hakea WSOY:n kirjallisuussäätiön apurahoja, haku 28.2. asti!

Maaliskuussa haettavina mm. Otavan kirjasäätiön apurahat 31.3. asti sekä Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apurahat 2.4. asti.

Vuosikokous

Vuosikokous pidetään Kirjan talolla tiistaina 4.3. klo 16. Esityslistalla sääntöjen määräämät asiat, mm. puheenjohtajan ja hallituksen valinta, lisäksi sääntöjen uudistamisen 2. käsittely. Tervetuloa!

Lounais-Suomen kirjahylly

Turun Kansallisen Kirjakaupan Linnankadun myymälässä on nyt jo viidettä vuotta kirjakaupan ja yhdistyksemme ylläpitämä lounaissuomalaisen kirjallisuuden hylly, jonka tarkoitus on koota yhteen paikkaan esille alueen kirjailijoiden uutuudet ja vanhempikin saatavilla oleva tuotanto. Hylly palvelee kaikkia jäseniämme, mutta erityisesti siitä on näkyvyyden tuojana etua omakustannekirjailijoille, pienkustantajien kirjailijoille ja vähälevikkiselle kirjallisuudelle yleensä. LSK on pyrkinyt toimittamaan kirjakaupalle listan jäsentensä tietoon tulleista uutuuksista vähintään kerran vuodessa, mutta myös kirjailijoiden oma aktiivisuus asiassa on suositeltavaa. Jos haluat kirjasi lounaissuomalaiseen hyllyyn, käy puhumassa asiasta Linnankadun myymälässä. Omakustannekirjailijoiden kannattaa ottaa ensin yhteyttä yhdistykseemme myyntitilitysten ja logististen yksityiskohtien selventämiseksi.

Linnankadun hyllyn luona on myös sopivasti tilaa kirjojen julkistamistilaisuuksille ja haastatteluille; näistäkin asioista voi ottaa yhteyttä joko suoraan myymälään tai yhdistyksen hallitukseen.

Lounais-Suomen kirjahylly. (Kuva: Juha Kulmala)

Lounais-Suomen kirjahylly. (Kuva: Juha Kulmala)

Kirjauutuuksia?

Avaamme tänne uuden sivun jäsentemme uutuuskirjojen esittelyjä varten! Kun haluat tiedottaa uuden kirjasi ilmestymisestä, laita siitä tiedot (nimi, kustantaja ym. perustiedot, parin lauseen esittely ja mielellään ainakin kansikuva) yhdistyksen sähköpostiin, niin päivitämme ne sivulle saapumisjärjestyksessä. Tieto kirjasta välitetään myös Kansalliseen Kirjakauppaan lounaissuomalaisen hyllyn pitämiseksi ajan tasalla!

Apurahoja haussa

Tammikuussa ovat haettavana ainakin seuraavat apurahat:

Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat 31.1.2014 asti.

Kuvittajien ja sarjakuvataiteilijoiden kirjastoapurahat 31.1.2014 asti.

Näytelmäkirjallisuuden kantaesitystuki 31.1.2014 asti.

SKR:n Satakunnan rahasto 10.2.2014 asti.

SKR:n Varsinais-Suomen rahasto 10.2.2014 asti.

Tiedonjulkistamisen kohdeapurahat ja puolivuotiset apurahat 31.1.2014 asti.

Lounaasta tuulee -tilaisuus 13.12. kokosi tasokkaan joukon lounaissuomalaisia kirjailijoita ravintola Koulun Historian luokkaan. Vuoden aikana ilmestyneitä kirjojaan esittelivät Patrik Berghäll, Maritta Flykt, Markku Into, Kari J.Kettula, Tapani Kinnunen, Juha Kulmala, Harri Kumpulainen, Olli Kuusisto, Roope Lipasti, Reijo Mäki, Harri Raitis ja Kauko Röyhkä, lisäksi Esa Hirvonen kertoi suomalais-virolaisesta 8+8 -runoantologiasta ja Tommi Parkko Reviiri-antologiasta sekä Runo-Kaarina -kilpailusta. Mukaan mahtui proosaa ja runoutta, lastenkirjoja ja sotamuistelmia, historiaa, tekniikkaa, taidetta, huumoria ja jännitystä – siis hyvinkin edustava otos kirjavuodesta.

Vaikka media ei – ilmeisesti Lucian päivän muilta kiireiltään – Kouluun vaivautunut, tuli paikalle kuitenkin pieni, mutta kiinnostunut yleisö kuuntelemaan kirjailijoiden ja kustantajien esiintymisiä. Kenties jatkossa onkin mielekkäämpää rakentaa tilaisuus enemmän yleisön ja kirjailijoiden sekä tietysti kirjailijoiden keskinäisen kohtaamisen ympärille.

Joka tapauksessa paikallinen kirjallisuus ja kirjailijakunta näyttäytyi monipuolisena ja eläväisenä; yhdistyksen hallitus kiittää kaikkia paikalle saapuneita ja toivottaa uuden vuoden ja uusien suunnitelmien myötä entistäkin riemukkaampaa ja idearikkaampaa kirjavuotta 2014!

Kuva: Anna Tuukkanen

Kuva: Anna Tuukkanen

Kuva: Anna Tuukkanen

Kuva: Anna Tuukkanen

PS: Jäsenkokous 13.12. hyväksyi uudet säännöt muutamin pikku tarkennuksin; toinen käsittely tulee vuosikokouksen yhteydessä ensi helmikuussa. Pikkujoulut Kirjan talon muiden yhdistysten kanssa helisivät & kilisivät edellisvuosien tapaan, pohjia myöten sivistyneesti ja kultturellin ohjelmiston maustamina!

Anni Polva -palkinto

Vuoden 2013 Anni Polva -tunnustuspalkinto myönnettiin Netta Walldénille kirjasta Ruben ja Ratikkaralli. Ruben ja Ratikkaralli on sarjan kolmas kirja. Walldén (s. 1973) on klaukkalalainen lastenkirjailija ja äidinkielenopettaja. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Turun pääkirjastossa 3.12.2013.

Lounaasta tuulee

Vuoden 2013 lounaissuomalaista kirjasatoa esitellään medialle ravintola Koulun Historianluokassa perjantaina 13.12 alkaen klo 13. Jos olet halukas esittelemään aikaansaannoksiasi, tule paikalle – aikataulun suunnittelua varten on hyvä, jos ilmoitat osallistumisestasi etukäteen pj. Kulmalalle tai sihteeri Anna Tuukkaselle (kts. Yhteystiedot).

Pikkujoulut

Saman perjantain ja 13. päivän iltana klo 18 ovat yhdistyksen pikkujoulut Kirjan talolla! Juhla on yhteinen muiden talon toimijoiden kanssa, ja tarjolla on kenties pientä suolaista ja jouluista purtavaa yms., mutta mahdollinen suurempi nälkä ja jano on varauduttava tyydyttämään omin tuomisin ja nyyttäriperiaatteella… Tervetuloa!

Jäsenkokous

Lounaasta tuulee -tilaisuuden ja pikkujoulujen välissä pidetään ylimääräinen jäsenkokous, jossa käsitellään sääntömuutosasiaa. Vuoden 1970 säännöt ovat valitettavasti sekä jo juridisesti jälkeenjääneet että muutoinkin monin kohdin epäkäytännölliset ja tarkistamisen tarpeessa. Hallituksen laatimat uudet säännöt esitetään siis ensi kertaa hyväksyttäviksi tässä kokouksessa, johon yhteystiedoistaan huolehtineille jäsenille lähetetään myös erilliset kokouskutsut.

Omat yhteystietosi

Pidämme jäseniimme yhteyttä ensisijaisesti sähköpostiin lähetettävillä jäsenkirjeillä. Jos olet jäsen, mutta et ole saanut jäsenkirjeitämme, varmista, että sähköposti- ja/tai postiosoitetietosi ovat ajan tasalla lähettämällä ne nimelläsi meille: lounaissuomenkirjailijat@gmail.com tai Lounais-Suomen kirjailijat/Kirjan talo, Linnankatu 24, 20100 Turku. Kiitos!

Mainokset
%d bloggers like this: